Wydanie nr 358/2024, Poniedziałek 23.12.2024
imieniny: pokaż (6 imion)Wiktoria, Anatola, Sławomir, Sławomira, Dagobert, Anatolia
ReklamaKontakt
  • tvregionalna24.pl
  • zulawyimierzeja24.pl
  • tvsztum.pl
  • tvdzierzgon.pl

Żuławska gęś z pieca chlebowego i świeży ser. Warsztaty kulinarne w Domu Podcieniowym w Cyganku/Żelichowie - 21.11.2015

Żuławska gęś z pieca chlebowego i świeży ser. Warsztaty kulinarne… fot. Edyta Kozakiewicz
Przyrządzanie gęsiny i sera w Żuławskim Podcieniowym Domu na Cyganku, to prawdziwa żuławska uczta i tradycyjne biesiadowanie przy suto zastawionym stole. Gęś „palona żywym ogniem” w piecu chlebowym to rarytas, półgęski to powrót do tradycji, świeży cieplutki ser, i pierogi z gęsiną od samego Mistrza kuchni z Cedrowego Dworku. Całości dopełniły specjały z gospodarstwa Żuławskie Smaki. Takie niespodzianki czekały na uczestników warsztatów, które odbyły się 21 listopada w Domu Podcieniowym Marka Opitza na Cyganku/ Żelichowie.

 

   Pierogi z gęsiną polewane zielonym sosem, pieczone mięsa, pasztety z żurawiną to niespodzianka od Mistrza kuchni z Cedrowego Dworku, którymi zajadali się wszyscy uczestnicy warsztatów. Zgromadzeni  goście poznali wiele tajników ulepszających warsztat kulinarny. Przepisy na miód miętowy i golonkę z imbirem, to tylko przykłady na niezwykłe połączenia smakowe i ciekawe potrawy.

Edyta Kozakiewicz
Przejdź do komentarzy

 

Powiązane artykuły

Podziel się:
Oceń:
Tagi

Zobacz więcej z kategorii Wiadomości


Komentarze (1)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe i naruszające regulamin będą usuwane.

 
?!
?! 05.12.2015, 21:46
Całości dopełniły specjały z Żuławskie Smaki.
No tego się czytać zwyczajnie nie da