Ogłoszenie przetargu na najem lokalu w celu prowadzenia restauracji w budynku Urzędu Miasta Malborka
Urząd Miasta Malborka, Plac Słowiański 5
ogłasza przetarg na najem lokalu w celu prowadzenia restauracji w budynku Urzędu Miasta Malborka
I. Przedmiot przetargu:
Przedmiotem przetargu jest oddanie w najem lokalu o powierzchni 624,9 m2, znajdującego się w budynku Urzędu Miasta Malborka, Plac Słowiański5 z przeznaczeniem na prowadzenie działalności gospodarczej (restauracji) Pod pojęciem „prowadzenie działalności gospodarczej( restauracji)” Wynajmujący rozumie :
1. Przygotowywanie i sprzedaż dań , napoi zimnych i gorących, alkoholi, wyrobów cukierniczych oraz towarów handlowych ( papierosy, słodycze itp.),
2. organizację dancingów, zabaw i wieczorków tanecznych ,
3. świadczenie usług kateringowych,
4. organizowanie imprez okolicznościowych (chrzciny, przyjęcia, wesela, stypy, zabawy karnawałowe).
Lokal posiada odrębne wejście .
II. Termin zawarcia umowy:
Umowa najmu lokalu zostanie zawarta na okres 10 lat.
III. Minimalna stawka czynszu:
Minimalna stawka czynszu (bez mediów) za 1 m2 powierzchni wynosi 3,90 zł netto / m-c.
IV. Wadium:
W przetargu mogą brać udział Oferenci, którzy wnieśli wadium w wysokości 9.000,- zł. (słownie: dziewięć tysięcy złotych). Wadium należy wnieść w pieniądzu dokonując wpłaty na rachunek Urzędu Miasta Malborka Nr 87106000760000331000179282 z dopiskiem „Wadium – przetarg na najem lokalu” lub w kasie Urzędu miasta Malborka pok Nr 9. Kopię dowodu wniesienia wadium należy załączyć do oferty . Wadium należy wnieść w terminie do dnia 26.02.2015 r.
Wadium zostanie zwrócone nie później niż przed upływem 3 dni od dnia odpowiednio: odwołania, zamknięcia, unieważnienia lub zakończenia niniejszego przetargu wynikiem negatywnym. Wadium wniesione przez Oferenta, który przetarg wygrał, zalicza się na poczet opłat z tytułu najmu.
V. Warunki udziału w przetargu:
1. Oferty w przetargu mogą składać podmioty, które:
1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
2) posiadają ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w związku z prowadzoną działalnością lub posiadanym mieniem, zobowiązujące ubezpieczonego do naprawienia szkody osobowej bądź szkody rzeczowej wyrządzonej osobie trzeciej , na sumę gwarancyjną wynoszącą , co najmniej 200.000,- zł ( słownie: dwieście tysięcy złotych).
2. Oferent winien złożyć następujące dokumenty:
1) formularz ofertowy, którego wzór stanowi załącznik nr 2 do Regulaminu;
2) oświadczenie, które stanowi załącznik nr 3 do Regulaminu;
3) aktualny odpisu z właściwego rejestru albo zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (wystawionych nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert);
4) polisa lub inny dokument potwierdzający posiadanie ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej;
5) dowód wniesienia wadium.
VI. Kryterium wyboru Oferenta:
Kryteriami oceny ofert są:
1) wysokość miesięcznej stawki czynszu najmu za 1 m2 powierzchni lokalu – waga 70%
2) Projekt modernizacji lokalu wraz z koncepcją aranżacji wnętrz przedstawioną w formie rzutów , wizualizacji, podparty odpowiednim kosztorysem z wyszczególnieniem zastosowanych materiałów – waga 30%
VII. Sposób przygotowania oferty:
1. Każdy Oferent może złożyć tylko jedną ofertę.
2. Wszystkie strony oferty, w tym strony wszystkich załączników, winny być ponumerowane i podpisane lub parafowane przez osobę/osoby upoważnione do reprezentowania Oferenta zgodnie z dokumentami rejestracyjnymi Oferenta lub posiadająca/e pełnomocnictwo do dokonywania określonych czynności prawnych.
3. Wszystkie miejsca w ofercie, w których Oferent naniósł zmiany, muszą być podpisane lub parafowane przez osobę podpisująca ofertę.
4. Oferta musi być podpisana przez osobę (osoby) upoważnione do składania oświadczeń woli w imieniu Oferenta. Pełnomocnictwo musi być dołączone do oferty, jeżeli nie wynika ono z innych dokumentów załączonych przez Oferenta.
5. Opakowanie powinno zawierać nazwę i dokładny adres Oferenta, telefon kontaktowy oraz dopisek „ Oferta na najem lokalu w celu prowadzenia restauracji w budynku Urzędu Miasta Malborka”.
VIII. Termin, miejsce składania i otwarcia ofert:
1. Oferty wraz z wymaganymi dokumentami należy składać w terminie do dnia 27.02.2015 r., do godz 10:00, w siedzibie Urzędu Miasta Malborka, Plac Słowiański 5, (115 Sekretariat).
2. Otwarcie ofert jest jawne i nastąpi w dniu 27.02.2015 r. o godz. 11:00 w siedzibie Urzędu Miasta Malborka, Plac Słowiański 5, (sala 232).
3. Przetarg uznaje się za ważny, jeżeli wpłynie, co najmniej jedna oferta spełniająca warunki określone w przetargu.
IX. Informacje dodatkowe:
1. W celu dokonania oględzin lokalu lub uzyskania dodatkowych informacji można kontaktować się z p. Bożeną Marcinkowską (tel.: 609 096 959) lub p. Eweliną Garstką tel. 55 629 04 00 wew.422
2. Zainteresowani mogą dokonywać oględzin lokalu w środy w godz. 10.00 do 14.00,
po uprzednim skontaktowaniu się z osobami upoważnionymi do kontaktów.